Drikkevann

Snarveier

Registrering av vannforsyning

Innen 1. juli 2018 skal alle vannforsyningssystem være registrert hos Mattilsynet. Dette gjelder også de som er små, for eksempel en brønn som forsyner to hus med drikkevann. Mer informasjon, og lenke til registreringsskjemaet, finnes på mattilsynet.no.

Drikkevann på hytta

Bor du sånn at du ikke er tilknyttet vannverk, men vil sikre deg skikkelig drikkevann? Er du usikker på om vannkilden på hytta er bra nok? Da er dette brosjyren for deg. Folkehelseinstituttet sin nye brosjyre gir deg både tips og råd både til hva du kan gjøre selv, og til hvem du bør kontakte.
Brosjyren kan lastes her.

Vannprøve

Dersom de har privat brønn og ynskjer å sjekke kvaliteten på vatnet, kan de hente prøveflasker på servicetorget i kommunen du bor i. Kostnad på analysen må betalast av den enkelte. Analyse av vassprøver frå private brønner kan avtalast med til dømes:

Aktuelle lenker

Relaterte artikler

Loading...
Vannforsyning til hytter kan variere fra innlagt vann fra godt kontrollerte vannverk, til smelting av snø. Her følger noen forsiktighetsregler for drikkevann på hytta!🖐
Innen 1. juli 2018 skulle alle vannforsyningssystem være registrert hos Mattilsynet. Dette gjelder også de som er små, for eksempel en brønn som forsyner to hus med drikkevann. Mer informasjon, og lenke til registreringsskjemaet, finnes på mattilsynet.no. Registreringen kan gjøres enkelt fra mobiltelefonen Registreringen er gratis, og Mattilsynet har utviklet et enkelt mobiltilpasset skjema til...

End of content

No more pages to load

Rull til toppen