Råd fra Giftinformasjonen til sopp-plukkere

Snarveier

I løpet av fjorårets soppsesong ble flere alvorlig soppforgiftet. For å forebygge alvorlige forgiftninger har Giftinformasjonen følgende råd til alle som skal plukke sopp i norsk natur:

Huskeliste for å gjøre soppturen trygg

  • Vær helt sikker på hvilken sopp du plukker, spiser eller serverer til andre
  • Plukk og rens alltid soppen én og én
  • Gjør deg kjent med giftige sopper, slik at du unngår forvekslinger
  • Matsoppen bør være utvokst eller ha nok kjennetegn til at du kan identifisere den
  • Hold ulike sopparter adskilt i kurven, f eks i forskjellige beger
  • Spis bare sopp av god kvalitet. Kast markspist eller råtten sopp
  • Møt opp på soppkontroller for gjennomgang av soppen, eller bruk digital soppkontroll
  • Delta på soppkurs
  • Benytt oppdatert og kvalitetssikret sopplitteratur
  • Lær deg norsk soppfunga. Soppartene varierer mellom ulike land og verdensdeler

Lenker til Giftinformasjonens nettsider

Del innholdet med andre
Skroll til toppen